12 C
София
събота, април 27, 2024
spot_img

Безплатни прегледи за хернии в Пазарджик през ноември

Хирургично отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик стартира месечна кампания с безплатни хирургични прегледи за превенция и лечение на хернии, съобщиха оттам.

Профилактичните прегледи ще започнат от 1 ноември и ще се провеждат в делничните дни, от 8.30 до 12.30 часа. Телефоните за записване на час са  034  408 759 между 8.00 ч. – 15.00 ч., от понеделник до петък.

Те ще бъдат приемния кабинет на Хирургично отделение на 4 етаж в Хирургичния блок на болницата. В кампанията ще се включат началникът на отделението д-р Георги Стоилов и лекарите д-р Гергана Вълева, д-р Муса Дурльов, д-р Фардин Фаридин, д-р Христо Петров, д-р Петър Цветков, д-р Божидар Николов и д-р Васил Божилов.

Хернията е заболяване, което се среща както при мъжете, така и при жените. От развитието й са застрашени хора от всяка възрастова група. Често се появяват в резултат на вродено изтъняване на коремната стена. Понякога се причиняват от вдигането на тежести или от напрягане.

Това не е животозастрашаващо състояние, но не означава, че трябва да се подценява. От изключително значение е лечението навреме. По-лесно поправими са малките хернии, а времето за възстановяване от операция може да е по-кратко. Колкото по-голяма е хернията, толкова има по-голям риск от заклещването ѝ. Когато не се лекува, тя може не само да продължи да расте, но и да стане по-трудна за контролиране, по-болезнена и в най-лошият случай, дори животозастрашаваща.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles