11.1 C
София
сряда, май 1, 2024
spot_img

Дряники – постна закуска

Подходящи са и за вегани, приготвят се бързо и лесно, консумират се топли, вкусът им е неустоим

Не малко български семейства постят преди Великден. Има и такива, които са вегани и не употребяват продукти от животински произход.

И за едните, и за другите „Следвай ме“ предлага рецептата на така популярната руска бърза закуска дряники. Те се приготвят бързо, лесно, неустоими са на вкус. За предпочитане е да се сервират топли с чаша ароматен чай или кафе, каквито можете да закупите на изгодни цени и отлично качество във веригата магазини АВАНТИ (виж ТУК).

Продукти: Тиква – 400 г (все още се намира в магазините). Можете да я замените с тиквички, но в този случай в сместа, посочена по-долу, трябва да сложите повече брашно. Другите продукти са брашно – 3 супени лъжици, сол – ½ чаена лъжичка, подправки по избор – 1 чаена лъжичка, растителна мазнина за пърженето.

Приготвяне: Тиквата (тиквичките) се настъргват на едро ренде. Добавя се солта, подправките и брашното. Съставките се разбъркват с лъжица до еднородна смес.

Гъстотата трябва да е до нетвърдо тесто. В тиган се загрява мазнината. От сместа се загребва с лъжица. По желание се оформя подобно на кюфтенца и се пържи от двете страни до златиста коричка. Готовите дряники се поставят върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles