4.8 C
София
събота, април 27, 2024
spot_img

Духовият оркестър на Бургас с концерт за Съединението

В навечерието на Деня на Съединението Духовият оркестър ще подари на жителите и гостите на Бургас празничен концерт, съобщиха от общината.

Събитието ще се проведе на 5 септември от 19.00 часа в Рибарското селище.

Сред емблематичните парчета, които ще прозвучат са на Ролинг Стоунс, Глория Естефан, „Чикаго“ и АББА.  Гост-солист на оркестъра е Захари Чернев, който ще изпълни незабравими мелодии на Франк Синатра.

Бургас ще отбележи 134 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия с поредица от събития. Тържествата започват на 6 септември от 10.30 часа на площад „Атанас Сиреков“ с ритуала по издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз и на община Бургас. От 11.00 часа във Военния клуб (ул. „Христо Ботев“ 48) ще бъде отслужена заупокойна молитва за загиналите в Сръбско-българската война от 1885 година и ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк. От 11.30 часа, на площад „Атанас Сиреков“ ще започне празничния концерт с участието на Театрален ансамбъл  „Атанас Манчев“ при Народно читалище „Пробуда 1880“ – Бургас.

Следвай ме – Култура/Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles