13.8 C
София
вторник, април 30, 2024
spot_img

Д-р Тотко Найденов с нова книга

Разказите в сборника „Хапче за сърце“ са написани изцяло по действителни случаи, някои са споделени на смъртното легло

Популярният лекар-писател д-р Тотко Найденов издава нова своя книга. Тя е озаглавена „Хапче за сърце“ и се очаква да излезе от печат до десетина дни, съобщи той.

В сборника са описани 45 любовни истории по действителни случаи. Всяка една от тях е изтъкана от страсти, изневери, невероятни ситуации и много драматизъм. „В тях няма нищо измислено. Някои са разказани, подобно на изповед, на смъртното легло. Затова и всеки разказ е много въздействащ и разтърсващ“, коментира д-р Тотко Найденов.

Част от историите са от собствените му наблюдения преди години, като лекар, а други са му разказани от негови колеги. „Хапче за любов“ е 52-та книга на автора. „Животът е многообразен, шарен, истински калейдоскоп. Затова трябва да се описва, да се знае какви хора и какви проблеми са преживявали и преживяват. Техните истории могат да бъдат добър урок за мнозина“, казва авторът.

Д-р Тотко Найденов е главен редактор на вестник „Български лекар“. По негово предложение и инициатива през 2005 г. 15 август бе обявен за Национален ден на спасението. Той е в памет на загиналите при изпълнение на служебния си дълг лекари, медицински лица, полицаи и пожарникари.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles