12.4 C
София
сряда, май 8, 2024
spot_img

Здравословен дресинг с босилек и цитруси

Регулра кръвното налягане и подпомага отслабването

Дресингът е допълнението, което създава специфичния и неповторим вкус към всяка салата и редица основни блюда. Съставките са него могат да бъдат пълен букет от създаденото от природата. „Следвай ме” ви предлага рецептата на този с босилек и цитрусови плодове върху основата на ябълков оцет.

Както е известно, ябълковият оцет в малки, но редовно приемани количества под формата на овкусител, например, е идеален начин за задържане на оптимално нормални граници на кръвното налягане. Същевременно той чисти плаките от кръвоносните съдове. По този начин, като цяло, ябълковият оцет се явява и превенция срещу инсулти. Той има доказани противовъзпалителни и абсорбционни свойства, дори подпомага процеса на отслабване.

Сокът от червен грейпфрут, който се използва за приготвянето на дресинга  намалява кръвното налягане, лимоните са всеизвестни с богатото съдържание на витамин С, който подпомага метаболизма и подсилва имунната система. Колкото до босилека, неговите качества са широкоспектърни. Вижте ТУК.

Продукти: ябълков оцет – ½ кафена чаша, сок от 1 грейпфрут (червен или жълт), сок от 2 лимона, босилек – на вкус.

Приготвяне: Изцеденият сок от цитрусовите плодове се смесва с оцета. Прибавя се нарязаният босилек. Съхранява се с затворена бутилка в хладилника.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles