8.9 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Италия няма да играе на Световното първенство, Македония шокира шампиона!

Европейският шампион Италия няма да играе на Световното първенство в Катар! „Скуадра адзура“ загуби с 0:1 от Северна Македония в 1/2-финалния плейоф в Палермо и се сбогува с надеждите си да играе на Мондиала. Домакините на „Ренцо Барбера“ доминираха през целия мач и отправиха повече от 30 удара към вратата на съперника, но така и не успяха да отбележат. За сметка на това гостите се бранеха храбро и чакаха своя шанс, който дойде в добавеното време на двубоя, когато Александър Трайковски смълча трибуните с красив гол в 92-ата минута. Така западните ни съседи ще играят на финалния плейоф срещу Португалия, докато италианците ще гледат световните финали по телевизията, както бе и през 2018 година.

Македония обаче нанесе своя удар в добавеното време на мача. Тогава Александър Трайковски овладя една топка пред наказателното поле, нагласи си я и с прецизен удар по земя отбеляза красив гол за 0:1.

Италия опита финален щурм и бе близо до изравнителния гол в 95-ата минута, когато Жоао Педро отблизо засече една топка, но тя мина покрай гредата.

В крайна сметка Северна Македония ликува и отива на финалния бараж срещу отбора на Португалия, който по същото време спечели своя 1/2-финален бараж срещу Турция. Италия пък ще трябва да преглътне ново огромно разочарование, след като за втори пореден път няма да участва на световните финали.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles