11.8 C
София
петък, май 3, 2024
spot_img

Какво не бива да перем в пералнята

Едвла ли съвременна жена може да си представи всекидневието без наличието на пералня. Тези така удобна машина обаче притежаав способността да не понася някои предмети и да разваля, когато те попаднат в нея. Има няколко основни неща, които трябва да избягвате да слагате в нея. Едно от тях са облеклото с декоративни елементи от камъни. По-добре е да ги перете на ръка. В противен случай ще развалите дрегата си, ако някой се отлепи или пък той ще попадне на такова място, че пералнята ще се развали.

Одеяла – може да се случи водата и препаратът да се разпределят неравномерно по тях. Освен това те обикновено тежат много, а при намокряне стават още по-тежки. Това може да счупи барабана. Препоръчва се да ги давате за пране в специализирана пералня на килими.

Обувките също могат да я повредят, ако изберете грешен режим. Друг е въпросът, че при по-силна температура от 30 градуса подметките неизбежно ще се разлепят.  

Възглавниците също натежават при  намокряне. Препоръчва се те да бъдат давани на химическо чистене.

По гумените стелки има малки частици лепило и гума, които могат да причинят неизправност на пералнята.

В плюшените играчки обикновено се съдържа електроника или малки маниста. По време на процеса на пране играчката може дори да се счупи, което да доведе до запушване на филтъра от тези топки.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles