7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Китайските власти: Епидемията от коронавируса отшумява

За един ден са открити само 56 нови случая с Covid-19 в провинция Хубей

Китайските власти съобщават, че епидемията от коронавируса отшумява. За един ден са регистрирани само 56 нови случая на Covid-19, както е научното наименование на инфекцията. В предишните седмици ежедневният им брой възлизаше на стотици.

„Последните статистически данни за разпространението му показват, че ситуацията в провинция Хубей, епицентърът на заразата, вече е под контрол. В същото време броят на оздравелите се увеличава.“ За това е уведомил офиалният говорител на Комисия по здравеопазването на Китай Ми Фенг, предаде РИА Новости.

„На 18 февруари в Хубей, с изключение на град Ухан, броят на изписаните пациенти за четвърти пореден ден значително надвишава този на новооткритите случаи на вируса. От 13 февруари до днес броят на новите случаи се понижи, темпът на растеж на заразените е стабилен и бавен. Това предполага, че наред с прилагането на различни мерки за предотвратяване на епидемията и засилване на медицинската помощ в цялата страна, епидемиологичната ситуация вече е контрол. Процентът на оздравелите се увеличава “, е заявил Ми Фенг.

По думите му на 18 февруари в цялата страна, с изключение на провинция Хубей, са били открити само 56 нови случаи на коронавируса. Още 589 души са поставени под карантина със съмнения за инфекцията Починалите са четирима.

Китайските здравни власти са посочили още, че новите потвърдени случаи на заразата намаляват вече 15-и пореден ден, а броят на новите смъртни случаи е на ниско ниво в сравнение с януари и началото на февруари.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles