6.8 C
София
събота, май 11, 2024
spot_img

Коледни курабии с извара

Вкусно и лесно, да изберем менюто отсега за предстоящите празници

Ето, че дойде и първият ден от декември. Вече ще броим съвсем отчетливо дните до Рождество Христово. Разбира се, прецизните домакини отсега обмислят менюто.

Най-доброто за вашата трапеза ТУК

Някои дори пробват да направят новите рецепти отнапред, да ги тестват на домашните, за да няма разочарование в последния момент на коледната трапеза.

И за да не стават такива грешки, а и за да ви помогнем в избора, екипът на „Следвай ме” ще публикува оттук нататък, та чак до празника на празниците, когато се е родил нашия Спасител, по една рецепта за коледен сладкиш, основно блюдо или зимна салата.

Започваме с едни много вкусни курабии с извара. Те са идеални за чай с джинджифил, кафе с канела – типичните коледните аромати, а защо не и с чаша хубаво бяло вино. Всичко това, а и много други неща за вашата трапеза можете да намерите във веригата магазини АВАНТИ (виж ТУК).

Продукти за тестото:

Извара – натрошена на ситно, най-добре да я прекарате през гевгир – 250 грама; сметана – 200 г, жълтъците на 2 яйца, растително масло без мирис, , захар – 160 г, набухвател – 1 ½  (бакпулвер), брашно – 800 г, ванилия – 2 пакетчета.

Продукти за глазурата:

Белтъците от 2 яйца, пудра захар – 250 грама.

Приготвяне: Смесват се изварата, сметаната, жълтъците, маслото, захарта, набухвателя и брашното. Бърка се и се замесва до тесто, подходящо за курабии. Оформят се топчета, нареждат се върху хартия за печене и се пекат до златист цвят. След като се охладят, върху горната им част се слага глазура, като не се заглажда, а трябва да стои небрежно. Тя се приготвя с енергично разбиване на белтъците и пудрата захар, в която по желание също можете да сложите ванилия. Оставете глазурата да поизсъхне. Препоръчва се курабиите да бъдат поднесени поне след два часа, но ако лакомниците не могат да почакат, то давайте им ги веднага. Ще ги харесат.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles