9.7 C
София
събота, май 4, 2024
spot_img

Лили Иванова на молитва в Кремиковския манастир

Примата на българската естрада посети обителта изненадващо, помоли се в стария храм, в който има зографии на св. Пимен Зографски

Лили Иванова посети изненадващо Кремиковския манастир „Свети Георги Победоносец”, който е на броени километри от София. За посещението се похвали игуменът на обителта отец Серафим във Фейсбук страницата на манастира. Публикува и снимки на примата на българската естрада, на която се вижда как тя се моли в стария храм, където зографии има и на свети Пимен Зограф.

„Днес наш скъп гост беше Лили Иванова. Пожелаваме й здраве и още много пъти, в които да радва всички ни с таланта си. Нека Бог чуе молитвите Ви и Ви дава много  повече”, написа той във Фейсбук страницата на манастира. Публикуването на снимките на любимата на всички Лили отприщи десетки коментари в социалната мрежа – от пожелания за творческо и житейско дълголетие до, тук-там, и хапливи. „Хиляди хора сме ходили в Кремиковския манастир. И не само, но не са ни снимали, защото не сме Лили Иванова. Аз съм виждал много известни личности да се молят. Само Корнелия Нинова беше в „Св. Петка” без охрана …” („Следвай ме” коригира правописните грешки на коментара от уважение към читателите, б.р.) Игуменът на Гигинския манастир „Свети свети Козма и Дамян” отец Никанор пък, описа спомен от детските си години. Той разказа, че майка му и Лили Иванова са били състудентски в Полувисшия медицински институт във Варна. Пред „Следвай ме” той поясни, че майка му – Киранка Делева по баща, родом от Силистра, е завършила акушерство, а бъдещата прима на нашата естрада е учила за медицинска сестра.

Двете общували много и имали много лудешки младежки истории. „Ходеха си на гости, но аз  съм бил много малък. За жалост нищо не помня вече, а знам, че имаха доста истории”, каза отец Никанор, като  обеща да потърси снимки във фамилния архив на двете от студентските им години.  До късно през нощта в сряда срещу четвъртък почитатели на Лили Иванова пишеха постове под новината за посещението й в Кремиковския манастир. „Любима! Невероятна!!! Господ да бди над нея!”, написа Иванка Георгиева. „Много здраве и творческо дълголетие. Пример за младите певци – за труд, постоянство и силна воля”, пожела й Екатерина Костова. Благопожелания и възхищение продължават да пишат за нея почитателите й.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles