13.8 C
София
сряда, май 1, 2024
spot_img

Мечка по улиците на Владая (ВИДЕО)

2-годишното животно уплаши мъже, стресна се от фаровете на колите и потъна в тъмните улички

Мечка обходи на бегом центъра на софийското село Владая на 3 май, още по тъмно в малките часове на деня, и уплаши мъже. Това показват заснети кадри на охранителни камери. За невероятната случка алармират потребители на социалните мрежи, които публикуват и видео.

На него е заснета мецаната да тича подплашена от светлините на преминаващ автомобил. В уплаха си животното поема към по-малките тъмни улички. Пътьом обаче то едва не изкарва акъла на двама мъже, които са спрели автомобилите си и разговарят на тротоара. Виждайки тичащата мечка, единият от тях бързо влиза в колата, а другият отваря вратата, но любопитството го заковава на място и остава на място да види докрай необикновената картина.

Единият от тях разказа в подробности ситуацята пред репортер на БНТ. „В един момент той погледна и каза: „Симо, това какво е?“ То наистина беше огромно нещо, като голяма черна топка. И той побягна, вместо в неговата кола, влезе в моя бус, а аз просто към неговата кола и отворих вратата, но видях, че тя е устремена да бяга по улицата, а не да напада някого. Останах отвън, защото просто исках да я видя, но както се вижда на клипа, тя направо като кон си тичаше“, споделя мъжът.

Оказва се, че живеещи в крайните къщи първи са видели мечката.

https://www.vbox7.com/play:d0e3d95685

„Чухме един вой, които не наподобяваше на съседските кучета или вой, който чуваме обикновено, не се усъмнихме и за миг, че може би е мечка“, разказва един от жителите Марио Маринов.

По думите на кмета Цветанка Здравкова става дума да около 2-годишно животно, което все още се води за мече. Тя и владайчани смятат, че то е слязло от до селото, за да си набави храна. Хората предполагат, че уплашено от интереса към собствената му персона, шума и светлините на цивилизацията е поело с шеметна бързина и вече вероятно е в Люлин планина.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles