11.8 C
София
петък, май 3, 2024
spot_img

Намериха мъртъв издирвания Димитър от Стамболийски

Тялото на 24-годишният мъж е намерено край село Цалапица, има твърдения, че е дължал на екзекутора си 100 лева

Откриха тялото на издирвания Димитър Малинов от Стамболийски, който изчезна и бе издирван седмица. 24-годишният мъж е намерен мъртъв край пловдивското село Цалапица, предаде БНТ късно вечерта в четвъртък. (виж ТУК)

В селото той е видян за последно миналия четвъртък, когато гостувал на майка си. След вечеря останал на двора, а другите си легнали. Съседът го чул как излиза малко след 23.00 часа. Димитър обаче така и не се прибирал – нито в Цалапица, нито в Стамболийски.

На записите от общинските камери се вижда, че малко по-късно в същия район преминава автомобил с изключени фарове.

Все още няма информация каква е причината за смъртта на мъжа. Полицията работи по няколко версии, включително и убийство.

Вълна от съболезнования за изчезналия 24-годишен Димитър Малинов изказват жители на пловдивското село Цалапица в социалните мрежи. Младият мъж изчезна на 20 юли, а камерите са заснели как вечерта тогава се качва около 23 часа в черен мерцедес и оттогава няма следа от него.

„Не мога да повярвам. Почивай в мир, мило дете“, е написала във фейсбук групата на Цалапица Ивелина Биковска. И десетки отдолу изказват съболезнования.

„В селото упорито се говори, че трупът на младия мъж е намерен в някаква канавка“, коментира пред „24 часа“ кметът на Цалапица Ивайло Данаилов.

 „Нищо не ми е съобщено нито от полицията, нито от прокуратурата за сина ми. Стоим в Стамболийски и чакаме. От напрежение дори не мога да приготвя храна за по-малкото си дете“, каза Атанаска Бакалова, майката на Димитър.

24-годишният Малинов често отскачал в селото, където живее майка му. Тя и баща му са разделени отдавна. Младият мъж живеел ту при баща си в Стамболийски, ту при майка си в Цалапица, която е омъжена и има малко дете.

Приятелите на Димитър също са в селото. Те са прегледали камерите, които запечатали как се качил миналия четвъртък в черен мерцедес.

Вчера в Цалапица много доброволци, жандармерия и полиция обходили канали и селскостопански пътища. След това се появила мълвата, че Малинов е открит в канал. Според местни той нямал постоянна работа. Слуховете дори отиват още по-далеч – че Димитър е бил убит, а екзекуторът му бил избягал в чужбина.

Междувременно БТВ съобщи, че Димитър Малинов и заподозреният за убийството му  се познавали от години. Имало е конфликт между тях.  По информация на бТВ Малинов му е дължал 100 лева. Има съмнение, че извършителят не е бил сам.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles