11.1 C
София
сряда, май 1, 2024
spot_img

Огретен с тиквички

В него мазнината е минимално количество, вкусен е независимо, че е диатичен и е подходящ за хора, които искат да свалят килограми

Случва се да сме забързани във всекидневието, да нямаме време за сложни ястия след работа или, просто, в събота и неделя да искаме повече време за почивка. Домочадието обаче иска да се храни и то не как да е, а вкусно. Вие сте на диета, но те все така, искат да ядат, и да ядат, и да ядат….. „Следвай ме“ ви предлага една относително бърза за приготвяне рецепта, но много вкусна.

Освен това, ястието, за което ще Ви дадем рецептата, е диетично и Вие спокойно можете да си похапнете от него на корем. Разбира се, през уикенда не може на обяд и без чаша бяло вино или бира. Всичко необходимо за вашата трапеза можете да закупите от веригата магазини АВАНТИ (Виж ТУК). Предлагаме Ви огретен с тиквички.

Продукти:  Тиквички – 5-6 средно големи, сирене – 400 г, яйца – 3 броя, кисело мляко – половин кофичка, магданоз – една връзка или друга зелена подправка според вкуса, сол – на вкус, масло или олио – половин кафена чашка. Можете да добавите и парченца кашкавал.

Приготвяне: Тиквичките се почистват и нарязват на кубчета. Осоляват се на вкус, върху тях се слага маслото или олиото,       и в тава се слагат във фурната да омекнат. Не се добавя вода. Сиренето се намачква.  Когато тиквичките са омекнали, се прибавя към тях. Ако в дъното на тавата няма сок от тиквичките, се добавя малко вода. Разбърква се. Залива се с разбитите яйца в киселото мляко, което може и да е повече от половин кофичка, по преценка на домакинята.

Добавя се и нарязаният ситно магданоз, копър или друга зелена подправка. Оставя да се пече. Ако имате изостанал кашкавал в хладилника, можете да го добавите преди окончателното изпичане настърган.

Сервира се с лъжичка-две кисело мляко или заквасена сметана. И, разбира се, с чаша вино или бира.

Да Ви е вкусно!

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles