8.9 C
София
събота, април 27, 2024
spot_img

Опасна боя за коса! Как да избегнем опасността?

В многообразието на козметичния пазар попадат и откровени ментета. Това се отнася и за боите за коса. Някои от тях сериозно могат да увредят скалпа или да провокират редица алергии впоследствие.

„Възможни са възпаления и дори загниване на кожата, както и обилна загуба на коса, предупреждава трихологът Олга Кохас,която е и вицепрезидент на Евразийската трихологична асоциация. – Ако боите попаднат на скалпа, тогава не можем да предотвратим алергична реакция. Например, имунната система на човек се срива, въпреки че никога не сме наблюдавала алергични реакции, но просто тялото работи така”, допълва тя.

Пред РИА-Новости тя дава съвети, как хората да се предпазват от някои неприятни ефекти от боите за коса.

Когато купувате боя в магазин, за да се боядисате сами, избирайте доказани марки. Модерните и нови неща са чудесни, но е по-добре да изчакате отзиви от други клиенти, отколкото да експериментирате върху себе си.

„Ако ползвате услугите на козметичен салон, проверете дали върху косата се нанася един конкретен продукт, а не смес от неизвестни компоненти. Така цветът ще се окаже по-добър и вие ще избегнете евентуална интоксикация заради изобилието от химически съединения. Въпреки това, най-надеждният и класически начин да избегнете скрита алергия към боята за коса е да проверите продукта преди употреба.

Не нанасяйте веднага боята върху главата си. Обикновено първо нанасяме върху китката. След 10-20 минути можем да видим евентуална алергична реакция – това може да бъде зачервяване, сърбеж или лющене“, съветва Олга Кохас.

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles