15.7 C
София
четвъртък, май 2, 2024
spot_img

Пресен спанак с яйца

Листата от спанак са чудесна лечебна храна при артрит, мигрена, астма и различни възпаления. Прилага се и в народната медицина. Втриването на листата му се препоръчва при ужилване , изгаряне или охлузване, като помага на кожата да се възстанови по-бързо.

Намира приложение и в домашната козметика. Някои от представителките на нежния пол си приготвят маска от него. Към стритите му листа се прибавя лъжичка кисело мляко и сок от лимон, получената смес престоява на лицето 10 минути, след което се измива с хладка вода. Ефикасни са резултатите в борбата с акне, петна по лицето и проблемна кожа.

Съставът на спанака го прави изключително полезен за консумация от деца, юноши и жени с болезнена и нередовна менструация. Спанакът обаче крие здравословен риск за хора с алергия към богатия на желязо зеленчук. Не се препоръчва и при хора с бъбречна недостатъчност и проблемна жлъчка, поради наличие на оксалова киселина в състава му. Тя провокира образуването на камъни в бъбреците и жлъчката.

Ако се чудите какво да приготвите днес, ви предлагаме нещо бързо и лесно, така ще имате повече време за семейството си, и за почивка.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

яйца – 5 бр.

спанак – 500 г

масло – 100 г

сол

черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистете спанака, като отстраните кореновата система. Измийте го и го нарежете.

Загрейте маслото в тиган. Добавете спанака и го задушете, докато омекне.

Чукнете 3 от  яйцата  и ги изпържете на палачинка, след това сложете ги върху спанака и в спанака сложете другите яйца ,. Гответе ги 4-5 минути и ги обърнете.

Овкусете със сол и прясно млян черен пипер.

Пресният спанак с яйца е готов.

Снимки: Авторката

Вкусно с продуктите от АВАНТИ, ТУК

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles