18.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
spot_img

Простреляха 2-годишно дете в главата

Инцидентът е станал край Враца, изстрелът от въздушна пушка от момче на 12 години, пострадалото е закарано с хеликоптер за София

Простреляха 2-годишно дете с въздушна пушка в главата край Враца, съобщиха от МВР. Това е станало по време на игра между кварталите „Кулата” и „Нефела” край града. Пострадалото е транспортирано с хеликоптер до „Пирогов“ в София.

Данните за обстоятелствата, при които се е случил инцидентът са твърде противоречиви. Версията е, че момче на 12 години е съборило неволно пневматичното оръжие и то е произвело изстрел със сачма. То е брат на майката на пострадалото. По информация на БТВ първоначално родителите заявили, че малкото е паднало от столче. При прегледа в болницата във Враца със скенер обаче се е установило, че то има сачма в главата. Веднага е интубирано и поставено на командно дишате, съобщиха от Спешния център в града. Тези действия са предприети от лекарите, тъй като раната се оказала несъвместима с живота. Засега се твърди, че изстрелът е възпроизведен от законно притежавана въздушна пушка, собственост на дядото на момчето. На този етап е ясно само, че пострадалото дете е първа рожба за семейството от село Галатин. Родителите му са на по 20 години и били на гости на свои близки в кв. „Кулата“.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles