15.8 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Семейството на г-жа Татяна Попова дари икона на Видинска епархия

Изображението е на свети Мина и е с вградени мощи

Видинчани посрещнаха икона на Свети Мина, в навечерието на неговия празник, който е на 11 ноември, съобщиха от Видинската митрополия.

Магазините, предлагащи стоки с
високо качество на изгодни за
Вас цени. Вижте ТУК и ТУК

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински Митрополит Даниил тя бе посрещната и въведена в катедралния храм  с литийно шествие. В светото изображение са вградени мощи на великомъченика.

Иконата е дарена от семейството на г-жа Татяна Попова, собственик на веригата магазини „АВАНТИ”, и изписана и изработена е от зографите Димчо и Антония Димчовски.

Да споделят духовното тържество дойдоха Негово Високопреосвещенство Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий и други духовници от страната, града и епархията.

В катедралния храм бе отслужен тържествен водосвет от Видинския митрополит Даниил, на който бе осветена и новодарената икона.  Празничната вечерня бе оглавена от  Величкия епископ Сионий и молитвено огласена от благодатното пение на духовниците.

Изпълнени с духовна радост и благодарност за Божията милост, да молим свети Мина за неговото застъпничеството и закрила!, призоваха от митрополията.

Следвай ме – Вяра

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles