12.1 C
София
сряда, май 1, 2024
spot_img

Супа от леща с тиквички

Блюдо за постещи и вегани, липсата на картофи и чушки я прави подходяща за хора с псориазис, екземи и алергични кожни реакции

Супата от леща е вкусно блюдо, на което малцина могат да устоят. Някои хора обаче не могат да я консумират заради картофите, чушките и доматите, които се слагат в нея.

Тези зеленчуци са противопоказни при страдащите от псориазис, някои видове екзема, както и при алергични кожни реакции. Причината е, че повишават киселинността, която от своя страна спомага възпалителните процеси, а оттам и обострянето на страданието. За тези хора „Следвай ме“ предлага рецепта на супа от леща с тиквички. Тя е идеалното блюдо за постещи и вегани. В магазини АВАНТИ можете да закупите, освен разнообразните стоки за Вашето добро настроение, и продукти от първа необходимост (Виж ТУК).

Продукти: леща   червена или друга – 200 – 250 г (според желаната гъстота), моркови – 2 броя, олио или зехтин – 3 супени лъжици, кромид лук – 1 глава, тиквички – 2 броя малки, спанак – 1 шепа, копър – 1 връзка, сол – на вкус.

Приготвяне: Ако не ползвате червена леща, накиснете я за половин – един час във вода. В случая заради заболяването не се препоръчва запържване на лука с морковите, както обикновено се практикува. Лещата се вари, като най-напред се слагат нарязаните моркови и лук. Добавя се нарязания спанак, след него и тиквичките. Добре е тази последователност да се изпълнява в интервал от 5 – 7 минути. Към края на варенето се прибавя  мазнината, солта и копъра.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles