18.8 C
София
вторник, май 7, 2024
spot_img

Трансплантираният Георги Пеев първи на брус в Австралия

Той взе златен медал, Огнян Ганчев е на пето място в дисциплината плуване 50 метра по гръб в групата 60 – 69 години

Двама българи са с изключителни постижения в плуването на Световното първенство за трансплантирани в Пърт, Австралия. Георги Пеев, който живее с чуждо сърце и бъбрек е първи на 100 метра брус в категорията 40 – 49 години, съобщи самият той. Пеев взе златният медал.

Огнян Ганчев, който също е с присадено сърце завоюва петото място в дисциплината 50 метра в групата 60 – 69 години. Двамата постигнаха феноменалните успехи още в първия ден от състезанията.

Днес предстои Георги Пеев да плува 50 метра брус и 50 кроул, а Огнян Ганчев – 100 метра гръб. „Казал съм му да не излиза от басейна, ако не вземе медал.

Ще преценя на място дали да участвам в свободния стил или да се пробвам за медал на 50 метра брус“, написа Пеев във Фейсбук. Двамата състезатели благодарят на своите семейства и тези на донорите, на лекарите, на спонсорите, на своя треньор Мирослав Ганчев и на десетките приятели, които ги подкрепят.

Световното първенство за трансплантирани в Пърт, Австралия се провежда от 15 до 21 април. Отиването им там обаче не е  благодарение на държавата, а на частни дарители и техните семейства.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles