10.2 C
София
петък, май 3, 2024
spot_img

Транспорт за по-чист въздух в София

Той се осигурява по проекта INNOAIR, има и временна промяна на движението, метрото с удължено работно време

Услугата довеждащ транспорт по проекта INNOAIR „Иновативен обществен транспорт, отговарящ на търсенето на потребителите, за по-чист въздух в градска среда“ ще бъде представен днес от 13.00 ч. от зам.-кметът на столицата Дончо Барбалов. Това съобщиха от Столичната община. Събитието ще се състои на автобусното ухо на бул. „Тодор Каблешков“ при ул. „Луи Айер“. Там желаещите ще мога да му зададат всички интересуващи ги въпроси.

Бусчетата ще се движат от кв. „Манастирски ливади Изток“ през кв. „Манастирски ливади Запад“, кв. „Павлово“ до трамвайно ухо „Бъкстон“. По пътя си, бусчетата ще спират по част от основните спирки на градския транспорт в районите, с което ще създават удобни връзки за прекачване. Ще бъдат създадени допълнителни  точки за слизане/качване на пътници, които ще могат да се използват чрез заявка през специално разработеното приложение BUSINN, или чрез индикация на шофьора.

Мобилното приложение предоставя информация за точно пристигане на бусчетата до съответна заявена точка за качване. Бусчетата ще се движат всеки делничен ден от 6:07 до 22:40 часа.

Проектът ИНОЕЪР е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Инициативата „Иновативни дейности за градско развитие“.

Същевременно, за  времето от 11.05.2023 г. до 14.05.2023 г. метрото ще работи с удължено работно време за движение до 01:00 часа с интервали на движение в съответните участъци, както следва:

= метростанция „Сливница“ – метростанция „Младост 1“ – 15 минути;

= метростанция „Горна баня“ – метростанция „Хаджи Димитър“ – 20 минути;

= метростанция „Младост 1“ – метростанция „Летище София“ – 30 минути;

= метростанция „Младост 1“ – метростанция „Бизнес парк“ – 30 минути;

= метростанция „Сливница“ – метростанция „Витоша“ – 30 минути.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles