11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
spot_img

Трима станаха жертви на пожар в столичния квартал „Люлин“

Единият е 91-годишен мъж, майка и дете, пламъците са тръгнали от апартамента на стареца, причината се изяснява

Трима души загинаха при голям пожар днес в столичния квартал „Люлин“. Жертвите са 91-годишен мъж от единия апартамент, както и майка и дете в съседния. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) след дълга спасителна акция, при която дори е използвана вишка.

Сигнал за тежкия инцидент е подаден в 15:41 ч. По последна информация пламъците са тръгнали от апартамента на мъжа, като до момента не е ясна конкретната причина за инцидента.На място веднага са изпратени няколко пожарни и Спешна помощ.

Пожарникарите първо извадили от апартамента му 91-годишния много обгазен мъж.Той веднага е откаран към „Пирогов“, но малко по-късно починал, съобщиха от Спешна помощ.  Другите две жертви са майка и дъщеря от другия апартамент. За да стигнат до тях, пожарникарите използвали вишка. Когато влезли в жилището, обаче, спасителните екипи ги намерили починали, съобщиха от пожарната.

На място са прегледани жена на 40 години и жена на 60 години с уплах и леко обгазяване. Не се е наложила хоспитализацията им.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles