18.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
spot_img

Установиха таксиджията, който блъсна майка и дете и избяга

Наложени са му две санкции, но не размерът им е по-скоро символичен, жената е с натъртвания, детето е здраво, но много уплашено

Таксиметровият шофьор, който блъсна майка и дете, а после избяга без да спре дори, е установен, съобщиха от МВР (Виж ВИДЕО ТУК).

Деянието бе извършено на 6 април, а видеото заснето от охранителна камера наблизо е станало, докато те са пресичали малка уличка в междублоково пространство на софийския квартал „Толстой“.

Извършителят е бил открит, след като полицията е свалила видеозаписите от няколко охранителни камери в района.

Оказва се, че за действията му ще бъдат наложени две административни наказания на стойност до 500 лева и временно отнемане на правото да шофира.

Инспектор Виден Димитров поясни п ред БТВ, че ще му бъде наложена  от 200 лева за това, че не е пропуснал пешеходци. За това, че е напуснал местопроизшествието, ще бъде санкциониран с между 100 и 300 лева. Книжката му ще бъде отнета от 1 до 3 месеца.

Пред майката разказа, че се е разминала само с натърпвания и болка в ръката. Медицинските прегледи установили, че детето не е пострадало, но е много стресирано. Инцидентът е станал в близост до училище.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles