11.1 C
София
петък, май 10, 2024
spot_img

Яйца с пържени домати и босилек

С няколко резенчета кашкавал са идеалния бърз обяд по време на хоум офис или при липса на време

По време на фоум офис човек трудно намира време за кафе, какво ли остава да си приготви нещо по-завързано. Горещините, пък и нежеланието да сме над печката в последните дни на лятото все повече ни карат да измисляме бързи ястия.

Оказва се, че импровизациите с яйца нямат брой и могат да бъдат невероятно вкусни. Предлагаме Ви една от тях – яйца с пържени домати и босилек. Към тях можете да си налеете чаша изстудено бяло вино или халба бира.

Всичко за доброто настроение на Вашата трапеза, с отлично качество и на изгодни цени, можете да намерите във веригата магазини АВАНТИ.

Продукти (за една порция): яйца – 2-3- броя, домати – един средно голям или два малки, масло в количество за пържене, кашкавал – 3-4 тънки филиики, сол – на вкус, босилек пресен – на вкус.

Приготвяне:  По обичайният начин маслото се разтопява в тиган. Като се разтопи, в него се пържат, от двете страни, рецерчета домати. Добавят се яйцата. След леко запържване се обръщат, докато се изпържат напълно. Междувременно се посоляват на вкус. Преди да се свали тиганът от огъня се слагат резенчетата кашкавал, колкото леко да се разтопят. Посипса се с нарязан на ситно босилек. Сервирайте с кисело мляко.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles