5.2 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Антиваксъри тренират „радикални действия“ на Острова (ВИДЕО)

У нас арестуваха мъж с граната на Нова година в центъра на София сред празнуващите

Хиляди активисти антиваксъри се присъединиха към група, която провежда бойни тренировки и заплашва с „радикални действия“ в знак, че конспираторите са станали по-крайни, пише британският вестник The Times.

През последните две седмици групата Alpha Men Assemble организира няколко срещи за „тактики за обучение и стратегия“, разкрива The Times.

На последната среща, на плажа в Литълхемптън, Западен Съсекс, във вторник, до 100 активисти участваха в тренировки по бокс и упражнение пробиване на блокада, в което две групи от десетки хора се опитаха да се избутат един друг.

Планирани са още две „обучителни и стратегически“ срещи, една в Браунхилс, Стафордшир, на 8 януари и друга в Мадъруел, Северен Ланаркшир, на 29 януари. КЛИНКИ ДОЛУ ЗА ВИДЕО

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10360603/Anti-vax-conspiracy-theorists-video-fighting-combat-training-strategy-meetings.html#v-966881782754201176

На присъстващите се казва да носят „черна униформа, черни ботуши и черна шапка“. В Браунхилс ще бъде избран „екип със задачи“, който да изпълни първата „задача“ на групата в средата до края на януа и.

Видът на планираното от групата действие е неясен. На онези, които се надяват да се присъединят към работния екип, е казано: „Ще трябва да имате хладна глава и ще трябва да контролирате емоциите си. Ако не можете да направите това, няма да бъдете допуснати да присъствате на прякото действие.”

Дейностите на групата се координират чрез канал в „Телеграм“. Създаден преди три седмици, каналът има 6000 членове.

Лидерите на групата не са известни, но източник каза, че изглежда някои от тях имат военно минало. Дани, администраторът на Alpha Men Assemble, не отговори на искане за коментар.

Групата има поразително сходство с QAnon, конспиративна група, чиито привърженици щурмуваха Капитолия във Вашингтон миналата година.

Alpha Men Assemble заявява, че нейният ръководен принцип е „спасяването на децата“, докато QAnon се обедини около необоснован заговор, че кабала от сатанински педофили е работила, за да свали президента Тръмп.

Британската група също споделя черти, заимствани от крайнодесни движения, включително параноя относно „антифа инфилтрацията“ и комунизма.

Членовете са публикували повторно истории, публикувани от Tommy Robinson News, канал в социалните медии, управляван от бивш лидер на Английската лига за отбрана.

Въпреки че групата настоява, че няма да подбужда към насилие и че действията й ще бъдат законни, каналът включва видеоклипове, показващи как се удря и рита. Една публикация гласи: „Надявам се, че имаш огън в корема си. Време за действие. Без повече дяволство.”

Каналът на групата показва какво биха могли да направят антиваксъри, за да подкрепят своите неоснователни твърдения.

В съобщенията си Alpha Men Assemble критикува неефективността на митинги и протести, провеждани от хора като Пиърс Корбин, които групата определя като „разходки в парка“. Вместо това радикалите обещават „чисто неподправено предизвикателство“.

В сряда група, водена от Корбин и Джеф Уайът, бивш кандидат на ЮКип, премина през Милтън Кейнс. По-късно някои активисти нахлуха в пункт за тестване за коронавирус в града, злоупотребявайки с персонала и отнасяйки тестово оборудване.

Джон О’Луни, погребален директор и антиваксър, трябваше да говори на протеста, но се смята, че е в болница с Covid-19.

В новогодишната нощ, на площад „Княз Батенберг” в центъра на София, където по време на светлинното шоу, бе арестуван мъж с антиваксърско, агресивно поведение и граната, съобщи БНР. По данни на Novini 247 това е Милен Методиев,  последовател на партия  „Възраждане „. Задържаната с него е жена, член на същата  партия. Районната прокуратура в София е повдигнала обвинение за хулиганство на 53-годишния бивш военен от Асеновград.

Милен Методиев

Преди да бъде арестуван мъжът е крещял и отправял послания, определяни като антиваксърски, и призиви срещу носенето на маски към намиращите се в района хора. Приканвал ги е и да нарушават противоепидемичните мерки. Част от присъстващите снощи са подали сигнал до полицията, след което е бил арестуван. Пристигналите на място патрули са задържани мъжа и са намерили ръчна граната, както и електрошок, брадва и ножове.

Малко след ареста в столичния квартал „Дружба“ е установен лек автомобил с пловдивска регистрация, управляван от жената. Арестуваните твърдят, че намерените 2 пистолета в автомобила не са истински. Назначена е и експертиза на оръжията. Открити са и ръчен електрошок, 4 броя ножове с остриета, повече от 6 сантиметра и една брадва.

В автомобила им са открити  черна тактическа жилетка с два револвера. Според задържания и жената, пътувала с него, револверите са реплики. Дали е така, ще установи експертизата.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles