19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
spot_img

Изкуствен интелект с платформите на META

Това намерение оповести главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг

На среща на корпоративния персонал главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг обяви, че компанията ще започне да вгражда генератори на текст, изображения и видео във водещите си социални платформи Facebook и Instagram, предаде dir.bg.

Въпреки че Meta винаги е била в челните редици на разработването и изследването на моделите на генеративен ИИ, компанията донякъде се забави с интегрирането им в собствените си продукти.

На срещата на служителите Зукърбърг обяви няколко технологии, които се намират в различни етапи на разработка и вътрешно тестване. Много от тези технологии ще станат достъпни за потребителите на услугите и продуктите на компанията.

Например една такава технология ще даде възможност на потребителите да променят собствените си изображения и снимки въз основа на текстово описание и след това да ги споделят в Instagram Stories.

Друга технология ще позволи създаването на няколко бота с изкуствен интелект с различни характери и способности. Те ще могат да помагат или да забавляват потребителите. Споменатите ботове с изкуствен интелект ще се използват главно във Facebook Messenger и WhatsApp. През юли компанията ще проведе и вътрешен хакатон за генеративен ИИ.

Докато Meta все още обмисля интегрирането на инструментите за генеративен ИИ в своите продукти, други технологични гиганти вече са на етап по-голяма интеграция.

Microsoft, например, добавя различни AI асистенти към своя софтуер Office, операционната система Windows и търсачката Bing. По-пряк конкурент на Meta, услугата Snapchat, пусна бот с ИИ, наречен Snap AI, а други компании, от Adobe до Salesforce, пуснаха множество нови функции, които интегрират генеративен ИИ в техните продукти.

„През последната година станахме свидетели на някои наистина невероятни пробиви, качествени постижения в областта на генеративния ИИ. Това ни открива възможност да използваме тези технологии и да ги вградим във всеки наш продукт“, коментира Зукърбърг пред Axios.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles