8.9 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Картите за една линия в градския транспорт факт от 15 март

Ограничения в маршрута на автобуси в София заради ремонт, това се отнася за линии 18 и 20

От 15 март връщат картата за една линия на градския транспорт в София.

„От 1 март перфораторите са история в София, както и хартиеният билет“, заяви пред БНТ Димитър Дилчев, директор на Центъра за градска мобилност. По думите му от 15 март предстои връщането на картата за една линия във вида, в който беше преди 1 януари.

„За тези 6 месеца, откакто работи новата тарифна политика, са продадени толкова годишни карти, колкото предишните две календарни години. Годишната карта се превърна в предпочитан документ за пътуване в София“, допълни Димитър Дилчев.

Той добави, че всеки, който пътува редовно и си направи сметка, разбира, че годишната карта е най-изгодна, като има вариант за разсрочено плащане.

„Около 3% от пътуванията в столицата се извършват с карта за една линия и затова ще се върне от 15 март. Има дни, в които над 60 000 пътувания се извършват с безконтактна карта. Предпочитаният билет е 30 плюс“, коментира Димитър Дилчев.

Той добави, че всеки, който пътува редовно и си направи сметка, разбира, че годишната карта е най-изгодна, като има вариант за разсрочено плащане. „Около 3% от пътуванията в столицата се извършват с карта за една линия и затова ще се върне от 15 март. Има дни, в които над 60 000 пътувания се извършват с безконтактна карта. Предпочитаният билет е 30 плюс“, коментира още Димитър Дилчев.

От Столичната община съобщиха още, че се налагат промени в организацията на движението за ремонт на ул.„Чепинско шосе“ в участъка от регулацията на с.Чепинци до жп прелез на ул. „Жак Дюкло“. От 13 март  до 21 април, включително,  се  забранява влизането на пътни превозни средства по ул.„Чепинско шосе“ между ул. „Езерата“ и река Лесновска.

За същия период се променя  маршрутът на автобусна линия № 18 (в посока автостанция „Орландовци“) както следва: от ул.„Възрожденска“ надясно по ул.„Стара планина“, по ул.„Орфей“ по маршрута на автобусна линия № 20 през с. Негован, ул. „Езерата“ и по ул.„Чепинско шосе“ по маршрута до автостанция Орландовци двупосочно. За линията се разкрива временна двупосочна спирка на кръстовището на ул. „Чепинско шосе“ – ул. „Езерата“.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles