8.9 C
София
събота, април 27, 2024
spot_img

Катастрофа отне живота на Миодраг Йешич

Той бе един от бившите треньори на ЦСКА, дъщеря му Йелена също почна в резултат на ПТП преди години

Бившият треньор на ЦСКА Миодраг Йешич е загинал в автомобилна катастрофа, съобщиха сръбските медии.

Според информациите, той е починал в инцидент на пътя Рума – Ярак в родината си. Трагичният инцидент е станал на прав участък на пътя, като все още не са ясни причините за катастрофата. Автомобилът, в който Йешич се е возил сам, се е блъснал в камион. Превозното средство е напълно премазано от удара.

Миодраг Йешич е роден на 30 ноември 1958 г. Той стартира кариерата си в сръбския гранд Партизан през 1980, като играе още за турските Алтай и Трабзонспор. За националния отбор на Югославия записва осем мача. Треньорската му кариера започва пред 90-те години на миналия век в Раднички, а след това е наставник и на ОФК Белград и Партизан.

Йешич, познат като „Генерала“, поема Славия през 2002 година, където работи два сезона. В средата на сезон 2004/05 става треньор на ЦСКА, заменяйки на поста Ферарио Спасов. В края на кампанията „армейците“ печелят своята юбилейна 30-а шампионска титла на страната. Впоследствие Йешич застава начело на Литекс през 2007 година, като с „оранжевите“ печели Купата на България и два пъти Суперкупата на страната. През 2013 той се завръща начело на ЦСКА, а след това води и Литекс. 

Дъщерята на Йешич също издъхна след катастрофа преди години. „Загубата ме разби. Изпаднах в отчаяние е депресия”, каза той в интервю тогава. 19-годишната му дъщеря Йелена претърпя ПТП през 2006 г., докато той бе начело на тунизийския Сфаксиен. Момичето по-късно почина от вътрешен кръвоизлив. Смята се, че е заради небрежност на лекар.

„В бизнес и спортен план всичко вървеше както трябва, но се случи нещо, което ме разби напълно. Едно телефонно обаждане промени всичко. Бившата ми съпруга ме информира, че дъщеря ни е претърпяла автомобилна катастрофа и аз веднага излетях от Тунис за Белград, и от страх от лоши новини ме беше страх да кацна в Сърбия. Не можех да понеса факта, че дъщеря ми почина, разказва тогава Йешич. Йелена дори нямаше драскотини при пътния инцидент. На място имало екипи на Спешна помощ, които веднага са я откарали в Спешния център. При първите прегледи всичко било наред, но когато лекарят, който правил ехографа този ден, трябвало да направи снимка, бил заспал и никой не смеел да го събуди, защото било неудобно. Така ми казаха. Йелена имала вътрешен кръвоизлив и почина няколко дни по-късно. Ако лекарят незабавно беше направил ехографа, тя щеше да е жива“, казва още бившият треньор на ЦСКА, който сега също загина при катастрофа.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles