19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
spot_img

Нежен сладкиш с крем

Приготвя се сравнително бързо, рисковете за грешка са минимални, вкусът е неустоим и за най-придирчивите

Изчерпали сте фантазията си, какъв сладкиш да направите за домочадието. Тези от терадката повтаряте по няколко пъти в месеца.

Наближава обаче първият учебен ден, когато всички у дома ще очакват да има някаква впечатляваща и изненадваща почерпка. За да оправдаете очакванията им, като не губите кой знае колко време и с минимални рискове да не се получи, „Следвай ме“ Ви предлага един нежен сладкиш с крем. На децата го поднесете с чаша какао или билков чай. На възрастните го сервирайте с ароматно кафе, а защо не и с коняк или ликьор. Всичко за доброто настроение на Вашата трапеза – във веригата магазини АВАНТИ  (ТУК).

Продукти за блата: – яйца 4 броя, захар – 150 г, прясно мляко – една кафена чашка (70 млл), ванилия, масло – 100 г, бакпулвер – половин кафена лъжичка, щипка сол, брашно – 200 – 220 г

Продукти за крема:  яйце – 1 брой, захар – 2 – 2 ½ супени лъжици, царевично нишесте – 1 супена лъжица.

Приготвяне: От първите съставки се приготвя тесто с гъстотата за кекс. Отделно се забърква кремът. Тава се застила с хартия за печене. Налива се тестото. Отгоре се нанася крема. И върху него много тънък слой също от тестото. Пече се на фурна около 180 градуса. Проверява се готовността с клечка. След изпичане и охлаждане се поръсва с пудра захар.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles