8.9 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Плод премахва бръчките, помага при менопауза

Учени от Калифорнийския университет „Дейвис” са установили, че мангото – плод, богат на антиоксиданти и бета каротин, е отлично средство срещу бръчки и помага на кожата да остане свежа и еластична, пише списание „Нютриентс“.

В проучването са участвали 28 жени след менопауза. Участничките са били разделени на две групи. Дамите от едната група трябвало да консумират по половин чаша манго четири пъти седмично в продължение на четири месеца, а от втората – чаша и половина.

Промените в характеристиките на бръчките са оценени с помощта на камера с висока разделителна способност. Според един от авторите на експеримента, Робърт Хекман, по този начин изследователите са успели да забележат това, което не са могли да видят с невъоръжено око.

Резултатите показаха, че при жените от първата група се наблюдава намаление с 23 процента на броя и дълбочината на кожните гънки два месеца след началото на експеримента и с 20 процента след четири. При участничките от втората група обаче е наблюдаван обратен ефект. Експертите смятат, че това се дължи на захарта, която се съдържа в мангото в големи количества.

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles