8.2 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Предлагат да се издигне статуя на Доли Партън приживе

Статуя на иконата на кънтри музиката Доли Партън може да се появи в района на щатския Конгрес в Нашвил, Тенеси, съобщиха световните агенции. Конгресменът демократ Джон Марк Уиндъл внесе законопроект, чиято цел е тя да бъде почетена цялостния й принос към щата, съобщиха местни медии.

Освен че е звезда, Партън е и дългогодишен филантроп. Тя основава „Имаджинейшън лайбръри“, която разпраща книги на деца под петгодишна възраст по света, за да подпомогне грамотността. Дарението й от един милион долара за университета „Вандербилт“ помага да бъде разработена ваксината срещу новия коронавирус на компания „Модерна“. Дейността й в подкрепа на расовата справедливост неотдавна бе почетена с рисунка върху стена в Нашвил.

Според законопроекта за паметника на певицата няма да се използват пари на данъкоплатците. Проектът ще бъде финансиран от дарения, които ще се набират в специален фонд. Комисия в Конгреса ще се заеме с организацията и планирането на инициативата, като ще проведе конкурс за дизайн на паметника. Според конгресмена статуята трябва да бъде монтирана срещу залата „Раймън Одиториъм“, където Партън често има концерти.

През 2020 г. Доли Партън дари 1 милион долара за изследванe на коронавируса, причиняващ болестта COVID-19. Дарението беше в полза на Медицинския център на университета „Вандербилт“ в Нашвил. В изследването, търсещо лек за болестта COVID-19, причинена от новия коронавирус, участва д-р Наджи Абумрад – отдавнашен приятел на Партън, който я е информирал за „вълнуващ напредък“ в тази насока.

Следвай ме – Хоби / Шоу

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles