18.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
spot_img

Привлякоха обвиняем за намушкания шофьор

Това е дядото на прегазеното дете, предявено му е умишлено убийство, прерязал е с нож фатално артерия на водача на камиона

Окръжната прокуратура в Бургас привлече към наказателна отговорност дядото на починалото дете при инцидента в село Прилеп. (виж ТУК)  Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил друг мъж – водачът на камиона. Престъплението е осъществено на 28 август година в село Прилеп, област Бургас. Установено е, че убийството е извършено с нож, с който е причинена рана в левия прасец на обвиняемия.

Часове по-рано прокуратурата обеща да повдигне обвинение за умишлено убийство заради причинената след саморазправа смърт на 57-годишен шофьор на камион в село Прилеп, Бургаско. Ден преди това водачът блъсна и уби 6-годишно дете, след което беше линчуван от неговите роднини.

„Обвинението, което ще бъде повдигнато, ще бъде категорично за убийство, за умишлено убийство. Нападнат е категорично, като ударът с нож, който вероятно е причинил смъртта, е предизикал кръвозагуба“, заяви за БГНЕС окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. „На този етап имаме данни, че на шофьора му е нанесен побой и една прободна рана в областта на прасеца. Лицето, което е пътувало до водача, излиза от кабината и бяга с оглед да не пострада от агресията на роднините на детето“, каза на свой ред комисар Емил Павлов, директор на ОДМВР-Бургас.

След жестоката катастрофа в Прилеп и последвалата саморазправа – трима души остават в ареста. Това са бащата, дядото и чичото на прегазеното от дете. Предстои съдебно-медицинска експертиза да изясни причината за смъртта на шофьора и кой от тримата задържани е нанесъл фаталния удар с нож в прасеца на водача на камиона.

Установено е оръжието, с което е извършено престъплението – 15-сантиметров нож. Тялото на 57-годишния водач на товарния автомобил е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ – Бургас.

Трагедията се разигра в понеделник следобед. В 15:19 ч. в Районно управление – Сунгурларе е получен сигнал за пътен инцидент в района на село Прилеп, при който товарен автомобил с варненска регистрация, управляван от 57-годишен мъж от Аксаково, блъска 6-годишно момченце от село Везенково, внезапно пресякло платното за движение. Детето е загинало на място, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. По данни на съседи семейството на детето е празнувало през това време.

На мястото веднага идват близки и роднини на момченцето, които празнували личен повод наблизо. По думите на спътник на 57-годишния мъж с него започнала саморазправа. Свидетелят успял да избяга и е откаран със случаен транспорт извън село Прилеп, откъдето успява да сигнализира на тел. 112. Дошлите на място полицейски служители констатирали смъртта на 57-годишния водач.

Първоначално от полицията обявиха, че са арестувани седем души от роднините. По-късно са пуснати четирима от тях. Задържаните не са местни. „Не ги познавам, те са приходящи по принцип се занимават с дърводобив и са били тук на гости, явно на роднини. Празнували са някакъв празник, събрание, голяма фамилия. В момента няма никакво напрежение“, каза Чани Стойчев, кмет на селото.

А според хората в селото пътят е изключително опасен. Той е основен маршрут към Ришкия проход и тежкотоварният трафик трудно може да бъде ограничен. По първоначални данни камионът не се е движил с превишена скорост.

Убитият 57-годишен шофьор е работил 20 години за голяма козметична фирма. През 20-годишния си стаж той не е имал нито един акт за нарушение на пътя, разказва БНТ. Съседи на мъжа споделили, че той не е бил агресивен и го определиха като добър и мил човек. Живеел е със съпругата си, сина си и неговото семейство в Аксаково.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles