15.8 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Сладоледът и бирата провокират болки в ставите

Болките в ставит се засилват с промяна на времето. Метеоролозите прогнозират то да се влоши в следващата седмица. Те се обострят и когато от студено то преминава в топло. Причината е, че нервните окончания са чувствителни към температурните амплитуди, точно те дават усещането за по-силна или по-слаба болка. При болни стави, независимо дали  в резултат на остеохондроза (шипове), артрит или ревматоиден артрит, както и в резултат на износване на ставата някои храни и напитки също влошават положението. Затова лекарите не само, че не ги препоръчват, но дори съветват те да не се употребяват от хора, страдащиот болни стави. Ето кои са те:

Сладкишите, независимо дали те са сладолед, торта или понички. Причината е, че преработените захари задействат цитокините, които са отговорни за възпалителните процеси, от които ставите болят.  Освен това, от тях се трупат килограми, натоварващи  също ставите.

Бирата съдъжа пурини, които в организма се превръщат в пикочна киселина. Именно тя удря по ставите. Съдържащият се в нея глутен също е противопоказен за тях.

Рафинираните въглехидрати – всички изделия от бяло брашно, картофите и белия ориз  са с висок гликемичен индекс. В резултат те също провокират възпаленията.

Колбасите, както и пушените филета, пушеното и червеното месо са натъпкани с пурини и нитрати. В резултат на редовната им консумация възпалнията са налице. Освен това, има изследвания, които показват, че в някои случаи те провокират рак.

Солта в големи количества има същият негативен ефект. Затова избягвайте чипсовете и всякакви залъгалки.

Млакото, колкото и да е изненадващо, ако е много маслено също може да доведе до възпалителен проблем, който да доведе до болки в ставите. Същото се отнася до тежките, пушени и отлежали сирена.

 

 

 

Следвай ме – Здраве

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles