10.8 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Тиквички с домати от Прованс (Франция)

Тази рецепта на тиквички с домати е от Прованс (Франция). Това ястие там не се смята за изискано, селско е и се прави набързо през лятото, когато хората имат много работа във фермите или на полето  и няма много време за готвене. Това блюдо може да бъде както основно, така и да послужи за предястие.

За приготвянето му са необходими не повече от 30-40 минути заедно с времето за печене и в зависимост от сръчността на готвачката. Дадените количества са за 4 порции маломерни порции или 3 средно големи.

Продукти: тиквички – 3 броя, домати – 4 броя, кашкавал или сирене – 350 – 400 г (може и от двете), чесън – три скилидки, зехтин – 4 -5 супени лъжици, босилек на прах, черен пипер и сол – на вкус, връзка неголяма копър или магданоз.

Приготвяне:  тиквичките и доматите се нарязват на кръгчета. На тънки парченца с големината на зеленчуковите кръгчета се  нарязва сиренето и кашкавалът. Приготвя се заливка от смесения зехтин със счуканите скилидки чесън, босилека, солта и черния пипер. Тавичката, в която ще се пече ястието се намазва със зехтин или олио. Нареждат се, редувайки се парченце тиквичка, домат, сирене, кашкавал. Поливат се със зехтина с подправките. В съда за печене се налива малко вода, пече се във фурната. След изпичане ястието се поръсва с нарязания копър или магданоз.

 

 

 

Всичко необходимо за вашата трапеза можете да намерите във веригата магазини АВАНТИ. Вижте ТУК.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles