15.8 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Ужаси след разводи с шейхове

Историите звучат като приказки от Шехеразада, но в тях винаги губи жената, понякога дори собствения си живот

Ужаси без край или истории като в приказки от Шехаразада, но в тях жената е винаги губещата. Понякога дори собствения си живот. Така изглеждат разводите на красавици с шейхове. Някои от тях завършват фатално. 

За мнозина да се ожениш за шейх звучи като приказка. Отстрани изглежда сякаш тези жени са много щастливи – те са обсипани с бижута и внимание, живеят в палати и тънат в разкош. Но в крайна сметка се оказва, че това съвсем не е така.

Често такива бракове завършват в най-добрия случай с развод, а в най-лошия — със смърт.

Абделазиз бин Халифа Ал-Тани и Касия Галанио

Ярък пример за последното е историята за любовта на принца и принцесата на Катар. Касия Галанио живя с Абделазиз бин Халифа Ал-Тани повече от 20 години. От брака им се родиха три дъщери. Животът на красивата принцеса бил приказка, докато Касия не научила, че съпругът й системно изнасилвал една от дъщерите им.

Без да се замисля, тя подава молба за развод и започва съдебна битка за попечителство над децата. Шейхът, който е чичо на настоящия емир на Катар, категорично отрича твърденията. Касия Галанио така и не успява да се съвземе от мъката и започва да търси утеха в алкохола и забранените вещества. На 1 юни тя бе намерена мъртва в дома си в Испания, като предполагаемата причина е свръхдоза.

Мохамед V и Оксана Воеводина

Бившият крал на Малайзия Мохамед V и победителката в конкурса Мис Москва се запознават през 2017 г. по време на бижутерийна изложба в Базел, Швейцария.

Отношенията на двойката се развиват бързо и само след една година те вдигат сватба. И то каква – женят се два пъти. Първо според ислямските традиции, а след това правят и руска сватба. Воеводина приема исляма и се прекръства на Рихана Оксана Горбатенко.

През 2019 г. Оксана ражда на Мохамед V син, но дори и едно дете не можа да задържи разпадащия се брак. През същата година двойката започва процес на развод, който в крайна сметка води и до абдикацията на краля. Като една от възможните причини се посочва съмнителното минало на красавицата. В момента тя се изживява като Instagram модел и отглежда сама момченцето си.

Мохамед бин Рашид ал-Мактум и Хая бинт Хюсеин

Любовната история принцесата на Йордания и владетеля на Дубай започва през 2004 година. Тогава двойката се жени, а през 2007 г. се появява дъщеря им. Изглеждат като перфектното семейство, особено след появата и на сина им. Всичко в брака върви по мед и масло до момента, в който ревнивият шейх започва да подозира принцесата си в афера с бодигарда й.

През 2019 г. Хая бяга от Дубай заедно с децата си. Тя намира убежище в Лондон, където започва мега делото по развода й с един от най-богатите владетели на света. Освен 40 милиона долара, които принцесата взима със себе си, Мохамед бин Рашид ал-Мактум е осъден да й даде още 730 милиона. Плюс това е длъжен до достигане на пълнолетие на децата всяка година да изплаща издръжка, която възлиза общо на 1,1 милиарда долара.

Ал-Уалид ибн Талал и Амира Ал-Тауил

Амира се запознала с бъдещия си съпруг на 18 години, докато вземала от него интервю за училищния вестник.

Любовта пламнала веднага въпреки сериозната разлика от 28 години помежду им. Бракът им започва да се разпада след като на Амира, която е трета съпруга на шейха, е забранено да ражда. След развода на бившия принцеса от Саудитска Арабия преоткри щастието в нова любов и се омъжи за дубайски милиардер.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles