2.8 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Честит рожден ден на кралицата на сръбската музика Светлана Ражнатович (ВИДЕО)

Най-скъпоплатената певица в Югоизточна Европа е родена като Светлана Величкович на 14 юни 1973 г. в Житораджа, село в Южна Сърбия. За пръв път стъпва на сцена на 5-годишна възраст. Паралелно с музикалните си изяви, Цеца учи във ветеринарно-медицински техникум.

Дотогава нищо не вещае, че тя ще се превърне в една от най-големите звезди на нашето време.

Още в самото начало на кариерата си Цеца вече е наричана “детето чудо на сръбската музика”. Когато е на 15 години, в края на 1988 г. издава първия си музикален албум. След кратка пауза идва и вторият, от който се ражда мегахитът “Кукавица” (в превод – Страхливец). Песента преди това е била отхвърлена от друга сръбска звезда – Весна Змиянац.

В началото на 90-те години прави песни за по-възрастната аудитория, така се появяват суперуспешните “Заборави”, “Београд” и „ Иди док си млад”. През 1998 г. издава албума “Маскарада”, с който се превръща в най-популярната балканска звезда. До момента има издадени 16 албума, а хитовете ѝ е трудно да се преброят. Цеца държи рекордите за 3-те най-големи концерта на Балканите: 2002 г. – стадион Мала Маракана, Белград, над 100 000 души; 2006 г. – Ушче, Белград, около 150 000 души, и най-посещаваното събитие някога на Балканите, 2013 г. – Ушче, близо 170 000 души.

Досега Цеца е обявявана за певица на годината повече от 10 пъти както в Сърбия, така и в Черна гора, Македония и Словения.

Екипът на “Следвай ме”и пожелава много здраве и щастието никога да не я напуска!

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles