5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Чушчици сиврия – семпла, бърза и много вкусна салата

Марината от растителна мазнина и лимонов сок я прави трайна, но е толкова апетитна, че не се задържа дълго време в хладилника

Чушките сиврия са крехки, ароматни и вкусни сурови, но още по-приятни и апетитни са печени, по-точно „препърлени”, както казват някогашните баби. От тях може да се приготви семпла, но незабравима на вкус салата, гарнирана със сирене.

Идеални са за чашка изстудена домашна ракия или мастика, но стават и за бира. Всичко необходимо за вашата трапеза можете да намерите в магазини АВАНТИ (виж ТУК).

Продукти: Чушки сиврия, сол – на вкус, зехтин (шарлан или олио) – на вкус, сок от лимон – на вкус, копър.

Приготвяне: Сиврията се измива, подсушава и слага върху нагорещен котлон до леко изпичане, като се притиска с капак от тенджера. Така се действа от всичките й страни. Внимавайте чушките да не прегорят, тъй като ципата им е много нежна, те не се белят за приготвянето на нашата салата. Така „препърлените” сиврии се слагат в съд, като между редовете се посоляват, поръсват с растителна мазнина по ваш избор, лимонов сок и копър. В това състояние могат да престоят до три дни в хладилника без промяна във вкуса. Те обаче са толкова апетитни, че едва ли ще се застоят толкова време. Сервират се цели с филийка сирене и маслини. Върху сиренето можете да сложите няколко боровинки или ядки за разкош.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles