2.8 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

За суха кожа – зехтин и банан, за мазна – белтък

Какви още грижи да полагаме за лицето през есента и зимата?

През есента кожата на лицето изисква максимални грижи. Те трябва да са комплектсни, тъй като времето се захлажда, започват ветровете, влагата от дъждовете и мъглите се увеличават. В тези сезони тя се нуждае от повече овлажняване. Затова не бива да се пренебрегват термалните средства, като парни бани, например.

Ако кожата е мазна повече от необходимото, кремът трябва да бъде с матиращ ефект. Така лицето няма да лъщи.

Лекарите – специалисти по дерматология и козметология препоръчват в този сезон да не се използва скраб за почистване, тъй като той изсушава твърде много, а за зимата на кожата ще й е необходима малко повече мазнина. Почистването можете да извършвате само с маска на базата на бяла или сива глина. От тях ефектът е много добър дори за хора с проблемна кожа.

През есента са й много необходими витамините А и Е, също и антиоксидантите. Най-добро средство – грижа за лицето се смята зеленият чай и лосионите на тази основа.

Ако са се появили пъпки, то два пъти дневно минавайте по тях с малко лимонов сок. Той има очистващо действие и едновременно дезинфектиращо. Освен това, чрез този цитрус се набавя така необходимия витамин С. И не на последно място е овлажнявания от него ефект.

Витаминните маски също са много полезни за изтощената от слънчевите лъчи през лятото кожа. Можете да си направите такава маска от настъргани моркови, краставица и яйчен жълтък. Тези маски са универсални за всеки тургор.

Хранителната маска от зехтин и средата на банан са идеални за проблемната и суха кожа.

За мазната следва да се ползват на белтъчна основа.

След маската лицето трябва да се измива добре и да се нанася успокояващ крем, за да не възникне дискомфорт и усещане за сухота.

За да сте красива и през есента, както и през лятото, трябва да се храните здравословно. Желателно е да се употребяват предимно натурални продукти и много витамини под формата на плодове и зеленчуци. Препоръчват се и около 2 л.минерална вода на ден.

Чистият въздух е от полза за кожата на лицето, затова не забравяйте за всекидневната разходка. Ако навън вали дъжд или вее вятър, не се отказвайте да излезете. Само преди това намажете лицето си със защитен или с детски крем. Преди нанасянето на грима задължително ползвайте основа.

Тези простички неща ще запазят кожата ви от коварните сюрпризи на есента и зимата.

 

Следвай ме – Стил

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles