8.9 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Изграждат центрове за спешна помощ в Северозапада за над 8 млн. лв.

Те ще бъдат на територията на областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен

Нови центрове за спешна медицинска помощ ще бъдат изградени в северозападна България. Общата стойност на проекта, без ДДС, е за 8 млн. 030 хил 742,12 лева. За тази сума Министерството на здравеопазването вече обяви обществена поръчка, съобщиха от там. Тя е с предмет „Извършване на строително-монтажни работи за нуждите на извънболничните структури на спешната помощ на територията на Северозападен район за планиране“ по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, финансиран по ОПРР 2014-2020“, включваща 6 обособени позиции.

Обществената поръчка се обявява в изпълнение на Договор за безвъзмездна финансова помощ (ДБФП) № BG16RFOP001-4.001-0001 по Проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие. Една от дейностите по проекта е изпълнението на интервенции в инфраструктурата на системата за Спешна медицинска помощ чрез изпълнение на строителство на общо 235 обекта на СМП на територията на цялата страна, в това число изграждане на нови сгради, реконструкция, ремонт, преустройство, подобряване на достъпа за лица с увреждания и на прилежащото им околно пространство. Общият бюджет на проекта възлиза на 163 987 815.62 лева, като в тази сума влиза и закупуването на 400 нови линейки, оборудвани с медицинска техника и апаратура за нуждите на спешната помощ в страната.

Обществената поръчка е с прогнозна стойност 8 030 742,12 лева без ДДС и обхваща общо 34 обекта от извънболничните структури на спешната помощ на територията на областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.

Министерството на здравеопазването ще обявява до края на месец септември поетапно обществените поръчки за строителство за останалите обекти на територията на цялата страна, като предстоят да се стартират още 6 обществени поръчки за извършване на строително-монтажни работи за нуждите на извънболничните структури на спешната помощ на територията на цялата страна и 7 обществени поръчки за извършване на строително-монтажни работи за нуждите на 34 спешни отделения на болници на територията на цялата страна.

Предстои да бъдат обявени обществени поръчки и за избор на изпълнители на строителен и авторски надзор на всички обекти.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles