7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Макарони с кайма

Лесно, когато нямате много време, а гладната глудница ви чака да вечеря

От: Кристи Петрова

Случвало ви се е да се връщате без дъх и уморена от работа, да нямате време и дори желание да напазарувате на връщане. Иска ви се само да влезете под душа и да си легнете. Това обаче е невъзможно, защото гладната глудница чака вкъщи вечеря.

АВАНТИ (ТУК) – за ценители

Предлагаме ви една много бърза рецепта за вкусно хапване с продукти, каквито повечето домакини имат в хладилника и фризера си. Това са макарони с кайма – нещо като италианска паста, но не съвсем, защото това е бързото и вкусно блюдо на работещата и бързаща българска жена. Вашата вечеря ще е още по-вкусна с продуктите на АВАНТИ (виж ТУК).

Продукти: макарони (каквито и да са макаронени изделия) – 1 пакет, кайма – 500 г (може и повече, според предпочитанията или по-малко в зависимост от налиното в хладилника), кромид лук – 1-2 глави, подправки на вкус, яйца – 3-4 броя, кисело мляко – 0,5 кофичка, готварска сметана – от 0,5 до 1 часа (ако имате), сода – една щипка.

Приготвяне: Макароните се сваряват. В тава се запича каймата с нарязания на ситно лук и подправки, и малко вода.  Към тях се прибавят сварените макарони. Разбърква се. Залива се и се разбърква отново с яйцата, разбити предварително с киселото мляко, щипка сода и готварската сметана. По желание върху тази смес могат да се сложат парченца масло, маргарин или да се полее малко олио или зехтин. Пече се до готовност. След изваждане от фурната може да се посипе със ситно нарязан магданоз по желание.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles