4.8 C
София
събота, април 27, 2024
spot_img

Панихидата на Докторския паметник за 3 март отменена заради Covid-19

Снимка: Архив БЧК

Българският червен кръст отмени панихидата при Докторския паметник за загинаите медицински чинове, която се отслужва всяка година в навечерието на 3 март, съобщиха от централата на организацията.

Червенокръстците поясниха, че решението е взето предвид препоръките на Националния кризисен щаб срещу разпространението на коронавируса и във връзка с призива за ограничаване масовото участие на граждани в публични събирания.

„Изразяваме своята благодарност към десетките официални гости – представители на Президентството, на Парламента и Правителството, на Столична община, на посолствата на Русия, Беларус, Молдова, Украйна, Румъния и Финландия, на неправителствени и граждански организации, които потвърдиха своето участие в този скромен акт на преклонение пред героите-медици“, се казва в съобщение на БЧК.

В знак на признателност и благодарност към подвига и паметта на загиналите за нашето Освобождение лекари, фармацевти, фелдшери, милосърдни сестри, самарянки и санитари, ръководството на БЧК ще положи венец и цветя пред Докторския паметник.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles