10.8 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Пета жертва на коронавируса в Италия

219 са инфектираните с Covid – 19 на Ботуша

Коронавирусът взе пета жертва в Италия. 219 са инфектираните с Covid – 19 на Ботуша към обяд на 24 февруари, откогато са последните данни. Тази информация даде в понеделник началникът на Департамента по гражданска защита на страната Анджело Борели, цитиран от ТАСС.

„Броят на заразените към момента е 219 души, а петима са загинали, заяви Борели. – 23 пациенти са в реанимация“, уточни още той.

На 21 февруари, в петък, е регистрирано локално огнище в Ломбардия, до град Лоди, който е недалече от Милано. Преди това в Италия се знаеше за трима заразени – съпрузи китайци, които са пристигнали като туристи и италианец, евакуиран от Ухан. Те са се лекували в Рим, а сега само една китайка е посочена като болна, която се възстановява.

В Ломбардия всички училища и обществени места са затворени, концертите, спортните състезания и всички инициативи, на които се струпват хора са отменени.

Под карантина вече е и Венето, включително административният център Венеция. Там обществените сгради, включително и църквите са затворени, децата са във ваканция. Такива мерки има още в регионите Емилия-Романа, Фриули-Венеция-Джулия и Лигурия.

Илюстрация: La Voz de Calicia

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles