5.2 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Скъсен пенис след прекаран COVID-19

Американец твърди, че коронавирусната инфекция е виновна атрибутът му да намалее с 1,5 инча; при някои се е увеличил, показва проучване

Мъж в САЩ твърди, че пенисът му се е свил с 1,5 инча в резултат на съдово увреждане, което е получил след заразяване с Covid-19, съобщи Daily mail.

Нещастната жертва, която се представи като хетеросексуален мъж на 30 години каза, че проблемът е имал „дълбоко влияние върху самочувствието и способностите ми в леглото“.

Мъжът пояснява, че се е разболял тежко от коронавирусната инфекция през юли миналата година, но след като е бил изписан от болницата след възстановяване, се е оказало, че вече страда от еректилна дисфункция.

Това страдание беше отстранено с лечение с течение на времето, но за негово ужас той установил, че пенисът му се е свил значително – състояние, което лекарите му казаха, вероятно ще остане постоянно в резултат на съдово увреждане в еректилната му тъкан в резултат на прекарания Covid-19.

Проучване на University College London направено сред 3400 мъже сочи, че скъсеният пенис е рядък симптом след прекаран Covid-19. Нещо повече, при 200 от проучените доброволци било установено, че в резултат на коронавирусната инфекция атрибутът им е станал по-дълъг.

Междувременно проучване, публикувано в World Journal of Men’s Health от Медицинския факултет на Университета в Маями Милър, показва, че широко разпространената дисфункция на ендотелните клетки от инфекция с Covid-19 може да допринесе за значителна ерективна дисфункция.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles